IGRALSKI ANSAMBEL

ANA

PRIBOŠIČ

GLEDALIŠKA IGRALKA

O IGRALKI

KDO JE ANA?

Ani vrata v gledališki svet odpre Lutkovno gledališče Ljubljana z vlogo v predstavi za otroke in najstnike – Vihar v glavi pod mentorstvom Primoža Ekarta in Ane Duše. Predstava doživi ogromen uspeh, saj z njo gostujejo po vsej Sloveniji in jo odigrajo kar 94-krat. Prišli bi do stotke, če se ne bi zgodila korona.

Kasneje na Poljanah v sklopu Poljanskega tearta z režiserjem Jušem Zidarjem ustvari nov avtorski projekt z naslovom Razred, nato pa še dve leti kasneje odmevno Romeo in Julija.

Sledi oktober 2022, avdicija za Razrednega sovražnika, ko ji je dodeljena vloga Lisice in tako uradno postane članica Odprta scena kolektiva.

ČLANICA ANSAMBLA ODPRTE SCENE OD OKTOBRA 2022

 

O IGRALKI

USTVARJALNI OPUS

GLEDALIŠKE PRODUKCIJE

Vihar v glavi / r. Primož Ekart, Ana Duša / 2018

Razred / r. Juš Zidar / 2019

Romeo in Julija / Poljanski teater/ 2021

Razredni sovražnik / Lisica / r. Tia Lončar / 2022

Antigona  / Mrtvi vojak / Janez Pipan / SNG Drama Ljubljana /2023

      REŽISERKA O ANINI IGRI

 

“Ana je eno samo presenečenje. Razredni sovražnik namreč temelji na šestih moških likih, kar je bilo napisano tudi na plakatu za avdicijo. Ana se odzove z: “Pa si ziher, da sam fantje?” In se je zgodilo. Prišla je na avdicijo, me navdušila in tako smo samo zanjo zgradili nov, svež, ćustven in topel lik, ki smo ga iz Lopova preimenovali v Lisico.

Z eno avdicijo je celo mojo vizijo dela in predstave uspela zasukat za 360 stopinj. Res sem ji hvaležna za to, ker je Lisica postala eden mojih ljubših likov.

Njene emocije, mimika – neverjeten potencial. Res mi je v užitek delat z njo. Navdihujoč je njen trmast pristop do uresničitve njenih ciljev.  “

Tia Lončar, režiserka

 

GLEDALIŠKIH PREDSTAV

Recognition

NAGRADE

VIZIONAR ZA KOLEKTIVNO IGRO - VIZIJE 2023

2023