IGRALSKI ANSAMBEL

MAKS

MIHAJLOVIĆ

FILMSKI IN GLEDALIŠKI IGRALEC

O IGRALCU

KDO JE MAKS?

Maks je svojo ustvarjalno pot začel v Poljanskem teatru klasikov v sklopu gimnazije Poljane, ko leta 2018 uprizorijo predstavo Ojdip, kralj. Istega leta mu gledališka vrata odpre Lutkovno gledališče Ljubljana z vlogo v predstavi za otroke in najstnike – Vihar v glavi pod mentorstvom Primoža Ekarta in Ane Duše. Predstava je doživela ogromen uspeh. Z njo so namreč gostovali po vsej Sloveniji in predstavo odigrali kar 94-krat. Prišli bi do stotke, če se ne bi zgodila korona.

V četrtem letniku na Poljanah z režiserjem Jušem Zidarjem ustvari nov avtorski projekt z naslovom Razred, Takrat se z visokimi pričakovanji prvič odpravi na sprejemne izpite in jih tudi prvič pade. Avgusta tistega leta se s prijatelji prijavi na festival MUVIT, v sklopu katerega posnamejo kratki film z naslovom Take 5.

Tistega decembra ga Primož Ekart ponovno povabi k sodelovanju v predstavo Rumena luna. Zahvaljujoč pandemiji je to postal najdaljši delovni proces v njegovem življenju, saj se je premiera zgodila šele septembra 2020. Predstava je doživela šest odigranih ponovitev, od katerih se je ena zgodila na Borštnikovem srečanju.

Leta 2020 s Tio prvič ustvarja avtorsko predstavo Mi, otroci, po motivih Mi, otroci s postaje Zoo, v sklopu Glejevega Študenteatra.

Ponovno se resneje začne ukvarjati s športom, vrne sem se k rugbyju. Ko ponovno odkrije ljubezen do športa, se odloči za prijavo na sprejemne izpite na Fakulteti za šport, ki jih opravi z odliko in tam študira od oktobra 2022, v upanju, da postane profesor športne vzgoje. Februarja 2022 pa prav tako začne z delom za predstavo Bova v režiji avtorice Mije Kramar, ki je svojo premiero doživela v začetku junija 2022.

Sledi oktober, avdicija za Razrednega sovražnika, ko mu je dodeljena glavna vloga Kragulja in tako uradno postane član Odprta scena kolektiva.

ČLAN ANSAMBLA ODPRTE SCENE OD OKTOBRA 2022

 

O IGRALCU

USTVARJALNI OPUS

FILMI

GLEDALIŠKE PRODUKCIJE

REŽISERKA O MAKSOVI IGRI

“Z Maksijem sva se 4 leta trudila, da bi skupaj spravila nekaj, na kar bova oba res, res ponosna. No, pa sva oba malo odrasla in evo naju.

Res sem bila presenečena, da se je prijavil na avdicijo za Razrednega sovražnika. Neverjetno lepo je vedet, da ljudje okrog tebe ne obupajo nad tabo. Sploh pa je lepo to, da Maks ni obupal nad sabo. Res je doma na odru. Nepredstavljivo lepo je gledat nekoga, ki se v svoji koži na odru počuti tako domače. To čez proces nastajanja predstave spremljat in gledat – najlepš.

Vesela in zadovoljna sem, da sem mu dodelila Kragulja in mu pustila in dovolila, da ga razišče sam. Zato zdaj res živi, diha, funkcionira. Z vsako ponovitvijo bolj.”

Tia Lončar, režiserka

KRATKA IGRANA FILMA

GLEDALIŠKIH PREDSTAV

Recognition

NAGRADE

VIZIONAR ZA KOLEKTIVNO IGRO - VIZIJE 2023

2023