IN AKCIJA! 
Novost letošnje sezone je, da se usmerjamo (končno) tudi v filmske vode, ker ste za to izkazali ogromno interesa v preteklih letih. Zato smo za vas tehtno izbrali in pripravili program, ki vas bo s pomočjo vrhunske mentorske podpore pripeljal do željenih rezultatov filmske igre.

Laboratorij je namenjen vsem. Tistim, ki se s tovrstno igro srečujete prvič in tistim, ki ste igre pred kamero že vešči. David je poln znanja, tople energije in volje do pedagoškega procesa, zato z veseljem odpiramo vrata v filmski svet novim nadobudnim kreativcem in kreativkam.

KDO       mladi med 15 in 35 letom starosti

KJE        Zavod Bob, Robbova 15 (v bližini glavne      
                 železniške postaje Ljubljana)

KDAJ    PONEDELJEK  18H – 21H

Srečanja trajajo 3 ure.

KAJ      Filmski laboratorij posamezniku ponuja prostor, da skozi moderno igralsko tehniko in psihološko igro, doseže suverenost in samozavest pred kamero. Laboratorij posameznika popelje od čistih osnov psihološkega pristopa do igre do samozavestnega, avtentičnega in spontanega nastopa pred kamero. Preko pristopa do igre skozi sistem Stanislavskega in Lee Strassberga bomo raziskovali vse vrline, ki jih potrebuje odličen igralec: čuječnost, sproščenost, spontanost, razvita domišljija, pristop do scenarija, delo s soigralci in kreacija vloge oziroma lika in aplikacija le tega na filmsko platno. Naše delo bo potekalo sistematsko in po vrsti: od osnov igralskih vrlin, poglobljenih likov, izjemnih igranih prizorov do tega, da bomo na koncu to tudi prenesli na kamero. Celoten proces bo David z vami delil njegovo filmsko izobrazbo in ljubezen do filmskega ustvarjanja.

Tekom laboratorija bomo raziskovali:

TEHNIKE SPROŠČANJA
ZBRANOST IN ČUJEČNOSTI
ČUTNI IN ČUSTVENI SPOMIN
SPODBUJANJE IN RAZVOJ IMAGINACIJE
SKRB IN DELO ZA IGRALČEV INŠTRUMENT
GOVOR IN GIBANJE PRED KAMERO
KREACIJA VLOGE IN LIKA
PRISTOP IGRALCA DO FILMSKEGA SCENARIJA
– analiza prizora, učenje in vaje pred snemanjem
PRVINE IGRE PRED KAMERO
– sproščen, avtentičen in samozavesten nastop
SPLOŠNA FILMSKA IZOBRAZBA
APLIKACIJA VSEH PRIDOBLJENIH ZNANJ NA SNEMALNEM MESTU

CENA      60€ mesečno

David je režiser, igralec in scenarist, ki je diplomiral na AGRFT na smeri filmska in TV režija in trenutno obiskuje magistrski študij filmske režije.
David se s filmom in igro ukvarja že sedem let. 

Kot režiser in scenarist je posnel že več kratkih filmov, ki so prejeli nagrade na mednarodni ravni. Pojavil se je že v nekaj televizijskih nadaljevankah, nastopal v dveh predstavah in imel tudi dve glavni vlogi v kratkih igranih filmih. Zadnji film Barcelona je na festivalu Muvit dobil glavno nagrado
(Zlati Muvit) in nagrado občinstva.
David je kreativno konstantno aktiven. Trenutno kot režiser in scenarist pripravlja dva kratka igrana filma ter se kot igralec pripravlja na glavno vlogo v kratkem igranem filmu ter v prihajajoči gledališki predstavi v produkciji Odprte scene.

S O D E L A V C I      O      D A V I D U

“David se je Odprti sceni najprej pridružil kot igralec, zdaj pa uspešno v svoji drugi sezoni sodeluje tudi kot pisec scenarijev za promocijska snemanja in objave na socialnih omrežjih v sklopu kolektiva. Je nosilni igralec v novi predstavi, moja režijska desna roka, soscenarist besedila, navdihujoč kreativec s katerim obožujem delat vse, kar nam pride po roke. Je sončna opora v najtežjih trenutkih, v ekipo predstave in celoten koletktiv vnaša mir, fokus in koncentracijo, najbolj toplo energijo, spontanost, navihanost in angažiranost.

S trdim delom in kolektivno zavestjo si je lani prislužil nagrado Kreativca sezone, ki jo vsako leto podeljuje kolektiv Odprte scene. Prejel jo je za celoten proces in odrsko stvaritev likov Matteota in Primoža.

Z njim je vsak proces vožnja po divjem morju, a ves čas gledamo kopno. In ko se približamo kopnemu in izstopimo, v objemu varnega sprejemajočega optimizma skupaj gledamo še en krasen sončni zahod. Ker je z njim vsak dan sončen in vsak zahod vreden čakanja.
Priporočam, da izkusite vse kar se lepega zgodi, ko tak človek dela to, kar najbolj na svetu obožuje: kreira.
Vabljeni.”

TIA LONČAR, vodja Odprte scene

Metode, po katerih učimo
Izhajamo iz tehnike Stanislavskega, ki je postavil temelje za psihološko igro in moderno igralsko tehniko, ter Strassbergove metode, poznane tudi kot »method acting«.

David se je v sklopu AGRFT udeležil mojstrske delavnice igre pred kamero mentorice Alenke Kraigher, slovenske režiserke in igralke, ki pa je vrsto let delala v New Yorku kot gledališka, filmska igralka in TV igralka.
Za kaj se zavzemamo

Zavzemamo se za odprt kolektiven prostor, ki vsakemu posamezniku prilagaja, mu omogoča delo po njegovih lastnih zmožnostih, za prostor ki ne sodi, spodbuja, odpira, vodi in usmerja,

Za prostor novih sponanj in odkritji o sebi in drugih, za prostor biti to kar smo. V vsakem trenutku.

Radi pomagamo

Imaš vprašanje v zvezi z laboratorijem, o mentorju ali Odprti sceni?

Javi se nam na mail: odprtascena@gmail.com
Potrudili se bomo, da odgovorimo na vsako tvojo dilemo.