ekipa

TIA LONČAR

VODJA KOLEKTIVA, REŽISERKA, SCENARISTKA, IGRALKA, PEDAGOGINJA

Tia je pobudnica začetne ideje Odprte scene, je vodja kolektiva, koordinatorka projektov, režiserka predstav, igralka in vodja laboratorija.

Tia skrbi za praktično izvedbo projektov. Že več kot 7 let se intenzivno ukvarja z gledališčem, končala je 4 letno igralsko šolo in usposabljanje pri ruskem pedagogu Viktorju Ljubotinu (Stanislavski sistem), obiskuje Studio bratov Lajevec (Strassbergov sistem), stalno se izobražuje na področju gledališke in filmske pedagogike preko Erazmus projektov in izmenjav, udeležuje se treningov različnih konceptov ustvarjanja gledališča, izurila in s cetrifikatom overila, pa se je tudi za trenerko gledališča zatiranih.

Je tisti član ekipe, ki skrbi, da vse teče tako kot mora. Je gonilna sila vseh aspektov projektov, potrpežljivo bitje, ki s pravo komunikacijo skrbi za dobro počutje vseh vpletenih.

V tem procesu je z dušo in telesom saj se zaveda pomembnosti inkluzije mladih, omogočanja skupnosti in z gorečo željo po bolj svetli prihodnosti in prijaznejši družbi, želi mladim ustvarjalcem ponuditi prostor za razvijanje in realizacijo svojih idej. Verjame v to, da če si nekaj želiš in priložnosti za to ne dobiš, si jo moraš ustvariti sam. To je storila in zato danes Odprta scena na široko vabi mlade, da si dajo priložnost postati in ostati kreativni.

Je administratorka te dotične spletne strani, v preteklosti je administrativna dela opravljala za gledališki portal SiGledal, letos pa je bila prvič urednica socialnih omrežji za Festival slovenskega filma. Srečate pa jo lahko tudi v Stari mestni elektrarni kjer občasno z nasmehom prodaja gledališke vstopnice.

KONTAKT:

INSTAGRAM: @tialoncar
E-MAIL: tia.loncar@gmail.com

DAVID CHAMPAIGNE

VODJA SNEMANJ, REŽISER, SCENARIST, IGRALEC

David je eden ključnih faktorjev kolektiva, saj njegovo znanje bazira ne samo na gledališki ampak predvsem na filmski ravni. Je namreč diplomirani filmski in tv režiser, trenutno pa je vpisan tudi na magisterij. Za sabo ima že ogromno takšnih in drugačnih filmskih projektov. Zato ni nič čudnega, da pri Odprti sceni skrbi za vodenje snemanj za socialna omrežja in vse ostalo, kar pride zraven.

Je neustavljiva sila pozitivne energije, ki v najbolj stresnih situacijah pokaže svojo pravo čarobno plat kolektivne naravnanosti. Z letošnjo sezono je prav tako prevzel vlogo pomočnika režiserke pri gledaliških produkcijah, sam pa se podpisuje tudi pod scenaristične in igralske podvige v ansamblu. Zaradi svoje neopisljive narave do dela, ki si jo lahko ljudje v kolektivu samo želimo, si je lani prislužil naslov kreativca sezone 2022/23.

KONTAKT:
E-MAIL: davidchampaigne237@gmail.com

ERIKA DIZDAREVIĆ

VODJA ADMINISTRACIJE, DRAMATURGINJA

Erika je v prvi vrsti dramaturginja. Je tista oseba, ki je odgovorna, da imajo naše predstave rep in glavo in da so razumljive tudi publiki in ne le ustvarjalcem. Poleg tega pa je odgovorna za vso potrebno administracijo in birokracijo, ki omogoča, da projekti funkcionirajo izven prostorov, kjer vadimo in se kulturno udejstvujemo. Vsi omenjeni dogovori in komunikacija potekajo preko e-pošte društva.

V mesecih, ko ne potekajo projekti in se društvo pripravlja na novo sezono, pomaga pri izvedbi avdicij in izbiri igralcev. Z natančnostjo, točnostjo in zanesljivostjo komunikacija poteka brez zapletov, saj smo si zadali, da bomo do vseh s katerimi stopimo v stik spoštljivi, korektni, prijazni in kar se da profesionalni, kar v veliki meri pripomore k dobremu sodelovanju z ostalimi partnerji.

KONTAKT:
E-MAIL: dizdarevicerika@gmail.com

KAIA GROBOVŠEK

ADMINISTRATORKA, TEKSTOPISKA, FOTOGRAFINJA

Kaia je močen člen kolektiva, ko pride do razpisov in ostalih dokumentacij potrebnih, da kolektiv pride do svojih financ.

Ko ne piše razpisov nas fotka na vajah in predstavah, saj je diplomantka fotografije. Pomaga tudi pri snovanju scenarijev za objave na spletnih omrežjih in se nam prikupno smehlja na vseh tedenskih sestankih. 

KONTAKT:
E-MAILkaia.grb@gmail.com

SMILJAN HUDE

VODJA FINANC, IGRALEC

Smiljan skrbi za računovodske in knjigovodske storitve, vodi knjigo prejetih in izdanih računov in izdaja letna poročila o bilancah stanja. Skrbi za davčne napovedi in pazi, da v teh vidikih ne gre kaj narobe. Je razumen člen skupine. Vsake stvari se loti premišljeno, analitično. Raje ima preventivo, kar skupini omogoča, da vse funkcionira po pravilih, zakonih in določitvah, ki veljajo za društva in specifično za našo ekipo.

KONTAKT:
E-MAIL: smiljan.hude@gmail.com

MARJA KOVANDA

PRODUCENTKA, PEDAGOGINJA

Marja je novejša članica kolektiva Odprta scena. Blazno ji gre na živce snobovstvo znotraj umetnosti in zato se je odločila za pridružitev sceni, ki je odprta. Skupaj s Tio od jeseni 2023 vodi gledališki laboratorij. 

Z gledališčem se ukvarja že od majhnega. Hodila je na ikonično Kazino, obiskovala moderne in latinskoameriške plese, leto dni balet. Najstniška leta je posvetila francoskemu gledališču na gimnaziji Poljane, dramski šoli Barice Blenkuš in ljubezni do punka. V času študija Kulturnih študijev in antropologije v Kopru je improvizirala v gledališču Steps Izola ter si nabirala številne izkušnje iz raznih lokalnih in mednarodnih gledaliških delavnic. Za magisterij antropologije je raziskovala morske deklice. Morska deklica je tudi postala, nekaj let kasneje, ko je po dogodivščinah v Indoneziji pristala na Kitajskem in spoznala somišljenice z repi, ki nista mogli verjeti, da še nima svojega. Kupila si je rep in pripravila prvo burleskno točko v mednarodnem Hangzhou Cabaret Collective.

Po vrnitvi v Evropo leta 2019 je postala članica mednarodnega neodvisnega teatra Black Box Studio v Ljubljani, kjer je v zadnjih štirih letih pomagala pri produkciji in igrala v seriji Vaudeville predstav, literarnih kabaretih v režiji Carlosa Pascuala in drugih dogodkih, lani pa je na oder postavila svojo prvo predstavo Kabaret Mrtvih. Je tudi članica šole burleske in kabareta Glam Squad Burlesque, kjer danes pod odrskim nazivom $inoka ustvarja točke za predstave, snuje koreografije in vodi plesne tečaje. 

Občasno jo kot nastopajočo gostjo najdete na odru kakšnega lokalnega underground kabareta, kot je Kabaret Tiffany, vsakič jo najdete na predstavi Tatovov Podob in jo srečate na delavnicah, festivalih in dogodkih, ki se dogajajo na gledališkem, plesnem in filmskem področju. Ima več izkušenj s kreativnimi delavnicami, produkcijo in delom z mladimi. V Indoneziji se je od blizu srečala z gledališčem senčnih lutk in balijskim plesom, na Kitajskem pa pekinško opero. Znotraj gledališča ji je najbližje vaudeville in kabaret, kjer se lahko združijo različne odrske vragolije.

KONTAKT:

INSTAGRAM: @s_hinoka
E-MAIL: kovandamarja@gmail.com

ŠPELA KOŠČAK

VODJA FOTOGRAFOV,  FOTOGRAFINJA

Špela je utečena mačka kar se tiče fotografiranja naših predstav. Z nami je bila celo turnejo Razrednega sovražnika, nam fotkala premiero Čik pavze in vse behind the scenes trenutke prejšnje sezone. Z enako mero vztrajnosti, potrpežljivosti in ljubezni se vrača nazaj v novo sezono, tokrat kot vodja fotografov in seveda fotografinja. Je neprecenljiv del našega kolektiva, ki skrbi da smo opaženi tudi digitalno.

Za svoje delo si je ob koncu lanske sezone prislužila nagrado najboljšo fotografinjo sezone 2022/23, za celoten fotografski material predstave Razredni sovražnik.

KONTAKT:
E-MAIL: spela.koscak14@gmail.com