Laboratorij kliče nove kreativce, da se pridružijo skupini , ki že tretjo sezono ustvarja prostor, ki ponuja svež koncept iskanja lastnega umetniškega izraza.

Pozdravljen/a v skupnost, ki omogoča raziskovanje kreativnosti v vseh razsežnostih in spektrih, ki jih ponuja vsakodnevno življenje.

KDO      Vsi nad 15+

KJE       Mladinska postaja Moste

KDAJ    SREDA 18h-21h

Srečanja trajajo 3 ure.

KAJ      Odpiramo prostor kreativnega ustvarjanja, kjer s pomočjo raznolikih gledaliških tehnik krepimo svoje igralske in druge umetniške sposobnosti, kreativnost, igrivost, kritičnost in iščemo svoj umetniški izraz.

Kreativna scena je urjenje posameznikovega telesa, domišljije in kreativnosti, odnosa do soustvarjalcev in skupinske dinamike, razvoja karakterjev in zgodb, ki zaživijo na odrih različnih zvrsti – fizičnega teatra, giba in plesa, klasičnega teatra s tekstom in čustvi. Posameznikovo telo v prostoru in času ter odnosu do samega sebe in drugih. Je trening domišljije.

Serija delavnic za ustvarjanje umetniških konceptov, snovanje karakterjev in dramskih zapletov, namenjena navdihu in razvoju lastnih kreacij. Ozaveščanje telesa, giba in plesa kot orodij za umetnost uprizarjanja, osnove fizičnega gledališča, pantomime in igre za pripravo kratkih individualnih in skupinskih prizorov.

Tekom laboratorija bomo raziskovali:

IMPROVIZACIJO IN KAKO PREKO NJE ZGRADITI VLOGO
BRANJE IN RAZČLEMBO DRAMSKIH PREDLOG
MEDITACIJO

IGRE ZA SKUPINSKO DINAMIKO
GLEDALIŠKO IGRO
TRENING POSAMEZNIKOVEGA ORODJA – TELESA (gib, govor)
GIB V PROSTORU IN ČASU
RAZVOJ KREATIVNOSTI IN DOMIŠLJIJE
REŽIJO LASTNIH (skupinskih in posameznih) TOČK
KABARET 

PREDVSEM PA TI OMOGOČIMO, DA TVOJ KREATIVNI POTENICAL ZAŽIVI IN DOŽIVI URESNIČITEV V KAKRŠNIKOLI OBLIKI SI TEGA ŽELIŠ

CENA      60€ mesečno

TIA LONČAR

VODJA LABORATORIJA, MENTORICA

MARJA KOVANDA

MENTORICA

Metode, po katerih učimo

Pri procesu laboratorija se spoznavamo z igralskima metodama Stanislavski in Čehov, se poslužujemo improvizacijskega gledališča, gledališča zatiranih in gledališke terapije.

Cilj laboratorija je združitev raznovrstnih metod, principov in konceptov gledališča v delujoč enoten mehanizem, ki se prilagaja potrebam in željam udeležencev.

Za kaj se zavzemamo

Zavzemamo se za odprt kolektiven prostor, ki vsakemu posamezniku prilagaja, mu omogoča delo po njegovih lastnih zmožnostih, za prostor ki ne sodi, spodbuja, odpira, vodi in usmerja,

Za prostor novih sponanj in odkritji o sebi in drugih, prostor navezovanja stikov in lepih odnosov, za prostor biti to kar smo. V vsakem trenutku.

Radi pomagamo

Imaš vprašanje v zvezi z laboratorijem, o mentoricah ali Odprti sceni?

Javi se nam na mail: odprtascena@gmail.com
Potrudili se bomo, da odgovorimo na vsako tvojo dilemo.

ŠE VEDNO NE VEŠ, ČE BI?

ANONIMNI VTISI NA LABORATORIJ ČAKAJO, DA JIH PREBEREŠ!