POLITIKA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

 

V kulturno-umetniškem društvu Odprta scena (v nadaljevanju Odprta scena) se zavedamo pomena zasebnosti in si prizadevamo, da so vaši osebni podatki pri nas zaščiteni skladno z veljavno zakonodajo. V ta namen smo oblikovali tudi interna pravila in postopke ter vzpostavili tehnične in organizacijske ukrepe, s pomočjo katerih zagotavljamo ustrezno raven varnosti pri obdelavi osebnih podatkov in uresničevanje pravic posameznikov.

 V tej Politiki o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju politika) so zbrane vse informacije o obdelavi osebnih podatkov v Odprti sceni, ki je tudi upravljavec vaših osebnih podatkov: katere osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako jih uporabljamo. Za vsa dodatna vprašanja povezana z obdelavo vaših osebnih podatkov ali z uresničevanjem vaših pravic v zvezi z njihovo obdelavo, lahko stopite v stik z nami preko odprtascena@gmail.com.

 

 

1. Katere osebne podatke obdelujemo in kako jih pridobimo

1.1. Osebni podatki, ki jih dobimo od vas

1.1.1. Osebni podatki, ki nam jih posredujete, tako da izpolnite obrazce na naši spletni strani, opravite spletni nakup ali pa nam jih pošljete po elektronski pošti ali kako drugače posredujete. To vključuje informacije, ki jih navedete, ko se na naši spletni stani naročite na e-obvestila, ali sodelujete v razpravah ali drugih funkcijah socialnega medija na naši spletni strani. Podatki, ki nam jih sporočite, lahko vključujejo vaše ime in priimek, naslov in elektronski naslov. 

 

1.1.2. Osebni podatki, ki jih zberemo od vas. Na naši spletni strani bomo samodejno zbirali naslednje podatke:

 • Tehnične informacije, vključno z naslovom internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo računalnika z internetom, podatki za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice brskalnika, operacijski sistem in platform.
 • Informacije o vašem obisku, vključno s polno unikatnimi lokatorji virov (URL), krogotokom do, prek in z naše strani (vključno z datumom in časom), izdelki, ki ste si jih ogledali ali iskali, čas odziva strani, nalaganje napak, dolžina obiskov na določenih straneh.

1.2 Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke, da vas loči od drugih uporabnikov našega spletnega mesta. Pomagajo nam, da vam lahko zagotovimo dobro in učinkovito uporabniško izkušnjo, ko brskate po naši spletni strani. Hkrati pa nam omogočajo, da izboljšamo spletno stran.

1.2.1. Kako uporabljamo piškotke

Piškotek je majhna datoteka, ki zahteva dovoljenje za namestitev na trdi disk računalnika in omogoča ponovno uporabo. Piškotki vam omogočijo prijavo na našo spletno stran oz. v naše storitve, in prikaz na spletu prilagodijo vam. Spletna aplikacija lahko namreč svoje dejavnosti prilagodi vašim potrebam in preferencam, tako da zbira in si zapomni informacije o vaših željah. Piškotek nam nikakor ne omogoča dostopa do vašega računalnika ali kakršnihkoli podatkov o vas, razen podatkov, ki jih izberete, da jih delite z nami. Piškotke lahko namreč sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, običajno pa lahko spremenite nastavitve brskalnika, če želite, da zavrnejo piškotke.

2. Za kaj uporabljamo vaše osebne podatke

2.1. Osebne podatke, ki nam jih posredujete bomo uporabili:

 • za izpolnitev naših obveznosti, ki izhajajo iz vseh pogodb, sklenjenih med vami in nami (abonma, osebna kartica oz. konto kartica ) in spremembah povezanih s tem;
 • da vam zagotovimo prejemanje elektronskih obvestil in informacije o gledaliških dejavnostih in predstavah, na katere ste se prijavili;
 • da bo vsebina na naši spletni strani predstavljena na najučinkovitejši način za vas in vaš računalnik;
 • za zaščito naših zakonitih interesov (podatki o plačilu naših storitev in blaga z namenom zagotavljanja in dokazovanja skladnosti poslovanja z računovodskimi standardi in predpisi na področju davkov, ter zaradi pravnih postopkov oz. dokler so ti mogoči), pod pogojem, da vaši interesi in temeljne pravice ne prevladajo nad njimi.

Osebnih podatkov ne delimo z osebami zunaj organizacije ali drugimi organizacijami in/ali nepooblaščenimi osebami. Zunanji sodelavci lahko vaše osebne podatke uporabijo le za s pogodbo določene namene in skladno z našimi navodili.

2.2. Osebne podatke, ki jih zberemo od vas bomo uporabili:

 • za upravljanje naše spletne strani in za notranje operacije, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni;
 • za izboljšave naše spletne strani, da bi zagotoviti, da je njena vsebina najučinkoviteje predstavljena za vas in za vaš računalnik;
 • da vam omogočimo, da sodelujete v interaktivnih funkcijah naše storitve, ko se odločite za to;
 • kot del naših prizadevanj, da bo naša stran varna;
 • za izmero ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja.

3. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Osebne podatke, pridobljene za namene sklepanja in izvajanja pogodbenih obveznosti, hranimo deset let po prenehanju pogodbe oz. deset let po koncu obdelave osebnih podatkov oz. deset let po zaključku sodnega postopka izterjave neplačanih obveznosti. Druge osebne podatke hranimo do izpolnitve namena, zaradi katerega so bili zbrani. Osebne podatke, ki se obdelujejo le na podlagi vaše privolitve, hranimo pet let od preklica vaše privolitve, razen če prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ko se podatki obdelujejo le do preklica privolitve.

4. Posredovanje osebni podatkov v tretje države

Osebni podatki, ki jih zberemo od vas, bodo odelovani in hranjeni znotraj Evropskega gospodarskega prostora (“EEA”) in v ZDA. V ZDA se posredujejo le, če delite svoje podatke preko socilanih omrežij (več o tem v poglavju 6. teh pravil), če soglašate z namestitvijo piškotkov za spremljanje statistike in trženje (več o tem v poglavju 1.2. teh pravil) in če ste naročeni na prejemanje e-obvestil, za pošiljanje katerih uporabljamo spletno platformo MailChimp, The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA. V tem primeru se posredujejo le vaš ime in priimek ter elektronski naslov. S predložitvijo vaših osebnih podatkov se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu z veljavno zakonodajo in našimi internimi akti.

Prenos informacij prek interneta ni popolnoma varen. Čeprav se bomo po svojih najboljših močeh zaščitili z vašimi osebnimi podatki, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, posredovanih na naši spletni strani; vsak prenos je na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

5. Kako varujemo vaše osebne podatke

Uveljavljene imamo pravne, tehnične in organizacijske postopke in ukrepe, s katerimi zagotavljamo varstvo vaših podatkov, skladno z zahtevami veljavne zakonodaje. Zaposleni, ki jih uporabljajo oz. kako drugače obdelujejo, so jih zavezani skrbno varovati v skladu z določbami veljavne zakonodaje in našimi internih pravil. K temu s sklenitvijo pogodbe zavežemo tudi vse zunanje sodelavce.

6. Vaše pravice

Kadarkoli se lahko odjavite od prejemanja naših obvestil in informacij in zahtevate popravek, izbris, omejitev obdelave, prenos podatkov ali dostop do osebnih podatkov na elektronski naslov odprtascena@gmail.com. Jamčimo vam tudi vso ostalo spoštovanje zasebnosti, kot jih odločajo veljavna zakonodaja in naši interni akti.

Zoper našo oločitev o vaši zahtevi je vedno mogoče vložiti pritožbo na nadzorni organ.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Odprta scena nemudoma izvedla vse notranje in zunanje postopke in ukrepe (tudi tehnične in organizacijske) za zaščito pravic posameznika. Na način in pod pogoji veljavne zakonodaje se bo o tem obvestilo tudi nadzorni organ in posameznika.

7. Spremembe in dopolnitve te politike

Vse spremembe in dopolnitve te politike, bodo objavljene na tej spletni in, kadar bo to primerno, vam bodo poslane tudi po e-pošti.