IGRALSKI ANSAMBEL

ROBERT

KLADNIK

FILMSKI IN GLEDALIŠKI IGRALEC

O IGRALCU

KDO JE ROBI?

Robert je svojo ustvarjalno pot začel kot ustvarjalec video vsebin za socialna omrežja. Z ekipo (Plac production) so začeli s snemanjem kratkih igranih filmov za filmski maraton Muvit, v sklopu katerega so leta 2022 dobili nagrado Zlati muvit za najboljši film, zdaj pa so v zadnji fazi produkcije njihovega prvega celovečernega igranega filma Gepack. Premiera bo letos jeseni.

Že zadnji dve leti se izobražuje in izpopolnjuje svoje igralske sposobnosti v Igralskem studiju Satirikon pod vodstvom Viktorja Ljubutina.

Odprta scena kolektiv ga je v svoj kreativni krog povabil oktobra 2022, ko je več kot uspešno opravil avdicijo in si s tem priigral vlogo Valčka v aktualni predstavi Razredni sovražnik. To je bilo njegovo prvo srečanje z gledališčem, a se je hitro znašel v novem izzivu in tako s svojim načinom dela in kreativnostjo takoj dohitel svoje – na gledališkem področju – bolj izkušene kolege.

Tako zdaj kraljuje na obeh področjih in Odprta scena kolektiv je z njegovim prihodom v ansambel postal veliko bolj humoren, sproščen in navdihujoč.

S svojim pristopom si je prislužil naziv Kreativca sezone 2022, ki ga vsako leto podeli uredništvo Odprte scene.
Z oktobrom 2023 je začel študirati dramsko igro na AGRFT-ju. Za to mu v kolektivu iz srca čestitamo.

ČLAN ANSAMBLA ODPRTE SCENE OD OKTOBRA 2022

 

O IGRALCU

USTVARJALNI OPUS

FILMI


GLEDALIŠKE PRODUKCIJE

REŽISERKA O ROBIJEVI IGRI

 

“Gledat njega na odru, kako uživa, kako res je ta lik, ki ga upodablja, na kakšen iskren način se je povezal s soigralci na čisto enem drugem – igralskem nivoju. Kako je uspel neopazno zimprovozirat vse nepredvidene trenutke na odru – občudovanja vredno.

Je igralec, ki si ga kot režiserka lahko samo želim, ker je resnična definicija timskega človeka.

Dobre igralce človek prepozna po tem, da na odru vedno najprej vidijo druge, dobre ljudi pa po majhnih stvareh, ki jih dnevno počnejo za druge. On je oboje. Čutim eno samo hvaležnost, da imam možnost delat in ustvarjat z njim.

Tia Lončar, režiserka

 

GLEDALCI O ROBIJEVI IGRI

“Robert ima svoj lik dobro razdelan, vodi smiselno linijo od začetka do konca. Vidi se, da je tekst nadgradil s svojim lastnim angažmajem. / Prav tako uspešno vodi odnos s soigralci. Jasne so motivacije, od kod tako obnašanje. / Super poglobitev in analiza lika, res super zgrajen in motivacijsko podprt lik.”

“Močni, do potankosti dodelani liki (prestrašeni, vodljivi Valček je pravzaprav velik val, ki z odrsko prezenco in osupljivim razvojem lika skozi predstavo pušča močan vtis).”

CELOVEČERNI FILM

KRATKIH IGRANIH FILMOV

YOUTUBE SKEČEV

GLEDALIŠKI PREDSTAVI

Recognition

NAGRADE

ZLATI MUVIT

2023

NAGRADA OBČINSTVA

2023

IGRALSKI TANDEM

2023

VIZIONAR ZA KOLEKTIVNO IGRO - VIZIJE 2023

2023

ZLATI MUVIT

2022

KREATIVEC SEZONE

2022

NAJ TIKTOKER (RADIO ANTENA)

2021