IGRALSKI ANSAMBEL

TIA

LONČAR

GLEDALIŠKA IGRALKA, REŽISERKA IN SCENARISTKA

 

O IGRALKI

KDO JE TIA?

Z umetnostjo se srečuje že praktično celo življenje, saj v njihovi hiši predstavlja velik del vsakdana. V zgodnjih letih so z družino velikokrat hodili v Lutkovno gledališče Ljubljana, se udeleževali otroških delavnic, pri štirih letih pa je začela plesati jazz, step ter balet in se učila osnov mjuzikla v plesni šoli Mojce Horvat, vse do prvega letnika gimnazije. V sklopu plesne šole so se večkrat predstavili na svetovnih prvenstvih, kjer so bili trikratni dobitniki zlate medalje, ter postavljali mjuzikle kot sta Kekec in Pepelka, s katerima so gostovali po vsej Sloveniji. Prav tako se je v sklopu plesne šole udeležila evropskega plesnega festivala Radost Evrope, ki ga že leta organizirajo v Beogradu. Od četrtega razreda pa vse do drugega letnika gimnazije je obiskovala glasbeno šolo, kjer je v 8 letih zaključila nižjo stopnjo glasbene izobrazbe. Poleg klavirja je samouk še v kitari, bobnih in ukulele.
Z gledališko igro pa se pobližje spozna v drugem letniku gimnazije, ko v sklopu šolskega programa v režiji Gabra Trseglava uprizorijo Shakespearjevo klasiko – Romeo in Julija. Od takrat nenehno ustvarja, preizkuša, raziskuje, se poglablja in vedno bolj zaljublja v ta poklic. V četrtem letniku pa je igrala še v dveh predstavah: v Gledališki uri, v režiji njene sošolke, ter v Ibsnovem Peer Gyntu, kjer je v režiji Nataše Tič Ralijan odigrala vlogo Asse in Dovrejskega starine.

Leta 2020 se udeleži Študentteatra, ki ga organizirata Gledališče Glej in JSKD in v sklopu tega obiskovala polletne delavnice iz vseh področji gledališča. Z ustvarjalnimi prijatelji so na oder postavili avtorsko gledališko predstavo Mi otroci, po motivih romana Mi, otroci s postaje ZOO.
V prostem času je strastna popotnica, raziskovalka, ljubiteljica dobre kulinarike, rada ima kvaliteten humor, angleške serije in evropske filme. Veliko bere, obožuje poletje in je po duši večen otrok. Vrsto leto je animirala otroke na poletnih taborih in delala v Baletnem studiu Anabela. Bila je tudi animatorka otroških zabav v Vodnem mestu Atlantis, v vrtcu je pomagala pri realizaciji vseh umetniških projektov in
pomagala vzgojiteljicam pri prenašanju umetnosti na najmlajše.

Danes pa teče že drugo leto odkar vodi celoten kolektiv in ansambel Odprte scene, je producentka in režiserka predstav.
Po karakterju je vztrajna, delavna in verjame v to, da se vse da, če se hoče. Rada ima nove izzive in nepredvidljive situacije, predvsem pa je večni optimist.

USTANOVITELJICA ANSAMBLA ODPRTE SCENE – OKTOBER 2021

 

O IGRALKI

USTVARJALNI OPUS

GLEDALIŠKE PRODUKCIJE

GLEDALIŠKIH PREDSTAV

Recognition

NAGRADE

VIZIONAR ZA KOLEKTIVNO IGRO - VIZIJE 2023

2023